Chorvatský olivový olej dokáže divy, dáte mu také šanci?

Text

V dnešní době už snad nebude ve středoevropském prostoru člověka, co by ještě nikdy neochutnal olivový olej. Samozřejmě je ale pravdou, že na trhu jsou značné rozdíly, a to jistě nejen v samotné chuti, ale především pak v kvalitě nabízených surovin. Je proto třeba umět vybírat a zvolit si nejlepší z nabízených variant. Právě proto není radno kupovat olivový olej v supermarketových regálech, neboť právě tady nedostaneme kvalitu, která se od podobných plodin očekává. Stačí jen číst dobře etikety, umět se orientovat v jejich sděleních a nemůžete se nikdy splést…

Tak například, odkud olivový olej pochází? Na etiketě musí být jasně deklarovaná země původu a ideální je také pokud je uveden konkrétní výrobce, nevybírejte nic jiného než variantu „extra panenský“. Olivový olej z Chorvatska, který vyrábí pan Sandi Chiavalon, má za sebou dlouholetou tradici a jeho jméno má ve světě dobrý zvuk. Mají jej rádi i nároční spotřebitelé v Německu, Velké Británii, USA nebo v Hongkongu, což jistě mluví naprosto za vše!

Publikováno: 28. 06. 2020

Kategorie: Tipy a rady

Autor: Milena Zvěřinová