Recept na bezlepkovou bábovku
Obsah článku:
Není nad chutný dezert, kterým si zpříjemní odpoledne celá rodina - a navíc si na něm pochutnají i lidé s alergií na lepek. Bábovka je nestárnoucí klasika a můžete si ji připravit při každé příležitosti. Doporučujeme vyšperkovat ořechy, které představují vynikající způsob, jak posílit imunitu na podzim i v létě.
Ingredience na bezlepkovou bábovku:
- 150 g Jizerky (bezlepková mouka)
- 150 g moučkového cukru
- 100 g rýžové pologrubé mouky
- 150 ml zakysané smetany nebo smetany na vaření
- 150 ml oleje
- 4 vejce
- 3 lžíce strouhaných ořechů
- 50 g strouhaného kokosu
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžičky citronové šťávy
Postup:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a za stálého šlehání přidáme olej, citronovou šťávu a smetanu. Poté přidáme mouku, kokos, ořechy a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Jednu třetinu těsta si odlijeme do druhé mísy a přidáme do ní kakao. Tukem vymažeme formu na bábovku a vysypeme moukou. Do formy na bábovku lijeme střídavě světlé a tmavé těsto. V předem vyhřáté troubě pečeme bábovku na 160 °C asi 50 minut.Publikováno: 02. 09. 2020
Kategorie: Tipy a rady