Recept na bezlepkovou bábovku

Není nad chutný dezert, kterým si zpříjemní odpoledne celá rodina - a navíc si na něm pochutnají i lidé s alergií na lepek. Bábovka je nestárnoucí klasika a můžete si ji připravit při každé příležitosti. Doporučujeme vyšperkovat ořechy, které představují vynikající způsob, jak posílit imunitu na podzim i v létě.

Ingredience na bezlepkovou bábovku:

  • 150 g Jizerky (bezlepková mouka)
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g rýžové pologrubé mouky
  • 150 ml zakysané smetany nebo smetany na vaření
  • 150 ml oleje
  • 4 vejce
  • 3 lžíce strouhaných ořechů
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžičky citronové šťávy

Postup:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a za stálého šlehání přidáme olej, citronovou šťávu a smetanu. Poté přidáme mouku, kokos, ořechy a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Jednu třetinu těsta si odlijeme do druhé mísy a přidáme do ní kakao. Tukem vymažeme formu na bábovku a vysypeme moukou. Do formy na bábovku lijeme střídavě světlé a tmavé těsto. V předem vyhřáté troubě pečeme bábovku na 160 °C asi 50 minut.

Publikováno: 02. 09. 2020

Kategorie: Tipy a rady

Autor: Milena Zvěřinová